Hart zet strijd tegen bouwvallen voort

Voormalige sauna Veghel 'levensgevaarlijk krot'

VEGHEL – In de strijd tegen bouwvallen heeft de politieke partij Hart nu de pijlen gericht op de voormalige sauna in Veghel. Die ligt tussen het Heilig Hartplein en de Noordkade.

Geïnspireerd door het succes van de eigen actie van Hart om de bouwval Kerkstraat 11 in Sint-Oedenrode onder de aandacht te krijgen, gaat de partij nu raadsvragen stellen over de resten van wat eens een sauna was.

'Levensgevaarlijk krot'

Na de vragen van Hart over de belabberde toestand van Kerkstraat 11 kwam de gemeente in actie. De eigenaar kreeg opdracht iets aan de toestand te doen. Datzelfde wil Hart bereiken met betrekking tot de voormalige sauna.

Volgens Hart is de situatie in Veghel ernstiger, de partij vindt het zelfs een levensgevaarlijk krot. In 2014 en 2017 waren er branden in het pand. Nadat er een hennepkwekerij werd ontdekt werd het gebouw gesloten.

Omwonenden van de plek vertelden aan Hart dat er sprake is van een gevaarlijke situatie. Jongeren spelen er, maar dat is niet veilig. Daarom wil de partij dat de gemeente snel een einde maakt aan de situatie.