Hart van Knoptoren naar huiskamer

MEIERIJSTAD - Politieke partij Hart zendt zaterdag 15 januari van 13.00 tot 14.30 uur ‘De huiskamer van Hart’ uit. Het programma staat in het teken van geluk dat volgens Hart vooral in de eigen huiskamer is te vinden. Het programma is te volgen via de livestream: https://www.eventtube.nl/de-huiskamer-van-hart/

De huiskamer is een idee van Mirjam van Esch en komt op 15 januari in de plaats van de geplande bijeenkomst in de Knoptoren in Sint-Oedenrode. “In deze periode van lockdown is deze wijze van contact een mooie gelegenheid om de mensen toch te bereiken”, aldus het Hart-gemeenteraadslid. Ze vertelt erbij dat de Huiskamer een vervolg is op het geluksfestival dat haar partij in 2019 in De Schakel in Wijbosch organiseerde.

Inbreng kijker belangrijk
Volgens Van Esch is de wereld sindsdien drastisch veranderd. Reden waarom het goed is om opnieuw te bezien hoe het staat met het geluksgevoel van mensen. Daarbij gaat het er volgens Van Esch ook om wat gemeente en politiek op dit gebied kunnen doen en laten. Daarom is ook de inbreng van de kijker belangrijk. Via hen hoopt men nieuwe inzichten te krijgen. Tijdens de uitzending, die vanuit haar eigen woonkamer komt, maakt men bekend hoe de mensen kunnen reageren. Vermoedelijk gaat het via Whatsapp.

Interviews
Behalve Mirjam van Esch komen CDA-Tweede Kamerlid René Peters en filosoof/publicist Ralf Bodelier uitgebreid aan het woord. Fractievoorzitter Laurens van Voorst en Wesley Maurix verzorgen de interviews. Hart-gemeenteraadslid Lambèr Gevers is verantwoordelijk voor de afsluiting van het programma en trompettist des vaderlands Harm van Oss verzorgt de muzikale intermezzo’s.