Hart onder de riem voor ex-kankerpatiënten

Elsbeth Slippens richtte Shit or Shine op om vrouwen met of na kanker weer te laten shinen.
Fotograaf: shit or shine

VEGHEL - Leven met chronische kanker of de gevolgen na een succesvolle kankerbehandeling vinden veel mensen lastig. De grote meerderheid van deze mensen kampt met klachten als vermoeidheid, en concentratieproblemen. Hun omgeving staat hier vaak niet bij stil of begrijpt niet goed hoe ze tot steun kan zijn. Daarom organiseert de Veghelse organisatie ‘Shit or Shine’ de speciale kaartenactie #eensparklevoorjou. Daarmee geeft ze iedereen de kans om ex-kankerpatiënten een hart onder de riem te steken.

Shit or Shine is in oktober 2020 opgericht door de Elsbeth Slippens uit Veghel. “Ik merkte dat er weinig of niets was voor vrouwen die in de nabehandeling van kanker zitten of die moeten leven met chronische kanker. Toen ik op onderzoek ging naar wat er aan informatie was, viel me op dat de focus vaak lag op wat er niet kan. Ik wil juist aandacht voor wat nog wél kan en hoe je dat kunt bereiken en weer kunt shinen. Je kunt kiezen of je focust op de ‘shit’ of juist op de ‘shine’. Zo is de naam van mijn platform ontstaan.”

#eensparklevoorjou
Shit or Shine is een online community voor vrouwelijke cancer-survivors of die leven met chronische kanker. Er staan ervaringsverhalen en achtergrondartikelen op, gratis tips en e-books maar ook trainingen om fitter en positiever in het leven te staan. Speciaal voor Cancer Survivors Day op 5 juni lanceert Elsbeth een speciale kaartenactie. “Deze dag bestaat al 35 jaar, maar is in Nederland nog best onbekend,” licht Elsbeth toe. “De dag is er vooral om het leven met of na kanker te vieren. Via onze website kan iedereen een kaartje (met een zakje thee) naar iemand sturen die leeft met of na kanker. Niet alleen rond 5 juni, maar het hele jaar door. Ik hoop ook dat zoveel mogelijk mensen op 5 juni via social media met #eensparklevoorjou iemand een hart onder de riem willen steken.”

Op 2 juni om 15..00 uur organiseert Shit of Shine een 'Coffee Company' in Veghel. Je vent van harte welkom om bij te kletsen en andere vrouwen te ontmoeten die kanker overleefd hebben of leven met chronische kanker. Aanmeldenk an via de facebookpagina van Shit or Shine.