Hart kan geluk niet op met bouwplan Vermulst

SCHIJNDEL – De politieke partij Hart reageert dolenthousiast op het plan om zo’n driehonderd huizen te bouwen op het terrein van Paardenbedrijf Vermulst in Schijndel. Het Brabants Dagblad meldde zaterdagmorgen dat Leonthien Vermulst haar terrein wil verkopen voor woningbouw. In Schijndel is nauwelijks bouwgrond en de woningnood in het dorp is groot.

Hart hield enkele weken geleden een bijeenkomst onder het motto “Nie mauwe maar bouwe”. De zaal puilde uit en veel belangstellenden moesten genoegen nemen met een staanplaats. Het onderwerp leeft enorm.

Zorgen
Leonthien Vermulst was één van de aanwezigen. Laurens van Voorst van Hart: “Zij vertelde mij toen dat zij zich zorgen maakte omdat ze het plan in het najaar al had ingediend bij de gemeente, maar daar weinig enthousiasme ontmoette”.


Van Voorst kende het plan toen al en belde zelf met wethouder Jan Goijaarts. Het slot van het liedje is dat het college van burgemeester en wethouders in april besluiten of het serieus met het plan aan de slag gaat. “Zo niet, dan gaan wij de andere partijen mobiliseren dat op te pakken”, zegt Van Voorst. “Het kan toch niet anders of dit wordt een hamerstuk”. Waarmee hij wil zeggen dat hij zich niet kan voorstellen dat er één partij is die niet net zo enthousiast is als Hart.

Tranen
De Schijndelse politicus kan zijn geluk niet op. “Ik heb de plannen van de ontwikkelaar gezien. Daarin staan vrijesectorwoningen, sociale huurwoningen, zorgwoningen en seniorenwoningen. Wat wil je nou nog meer. Het gebied heeft een groenbestemming, maar het valt wel binnen de bebouwde kom. Het bestemmingsplan moet gewijzigd worden, maar wie kan daar nou op tegen zijn als er zo’n prachtig plan ligt. Als het nou om een bos ging, kan ik me voorstellen dat er bezwaar tegen is, maar het gaat hier om een weiland waar paarden in huppelen. Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen toen ik dit plan voor het eerst zag. Als het geen coronacrisis was zou ik als wethouder mevrouw Vermulst kussen voor zo’n aanbod”, aldus Van Voorst.