Hart houdt enquete naar welbevinden inwoners Meierijstad in coronacrisis

Straks investeren of bezuinigen

MEIERIJSTAD – Onder de titel “Lucht uw hart” is de politieke partij Hart een onlineonderzoek begonnen naar het welbevinden van mensen in Meierijstad in coronatijd. Er is een vragenlijst gemaakt die kan worden ingevuld.

Meerdere lokale overheden in Nederland vragen hun inwoners momenteel via digipanels naar hun welbevinden. Enkele gemeenten, waaronder Eindhoven, polsen zo de mening van inwoners elke keer nadat premier Mark Rutte nieuwe maatregelen heeft aangekondigd.

Hart is nu ook zo’n soort enquête begonnen. Volgens de partij denken veel mensen dat rol van de gemeente in deze tijd beperkt is. Dat is volgens Hart bedrieglijke schijn.

Investeren of bezuinigen?
De gemeenteraad moet volgens Hart na de crisis over veel dingen nadenken, zoals wel of niet steunen van de lokale economie. “Moeten de inspanningen op het gebied van zorg en welzijn worden vergroot? Of moet de gemeente juist fors gaan bezuinigen omdat de uitgaven van bijstandsuitkeringen naar verwachting gaan stijgen?” aldus Hart.

Waar andere gemeenten zich beperken tot aankruisen van tientallen hokjes wordt van de deelnemers aan de enquête van Hart verwacht dat ze hier en daar zelf iets opschrijven, bijvoorbeeld of ze tips hebben voor de gemeente om de coronacrisis aan te pakken.

Meedoen aan de enquête kan via de website van Hart.

Tags