Happy songs, zondag in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Carien van Eijden welzijnswerker bij Welzijn de Meierij gaat actief de mensen opzoeken om hen op een toegankelijke manier de mogelijkheid te bieden hun problemen met haar te bespreken. Carien ziet het als een uitdaging om samen op zoek te gaan naar een oplossing. Vanaf nu is ze elke donderdag in de oneven weken aanwezig in De Beckart in Nijnsel. In de 55 Plusshow van zondag 12 november vertelt ze over haar aanpak.

Meepraten over toekomst
Ook de Woonmarkt in Erp komt zondag in het seniorenradioprogramma aan de orde. Hoe woon jij over 10 jaar?, is het thema waarvoor ouderen uit Erp, Boerdonk en Keldonk worden uitgenodigd om hierover mee te praten. Wim van Geelkerken van Seniorenraad Meierijstad geeft in onze uitzending een toelichting. Eén ding verklappen wij hier al; Ook de aanwezigheid van kinderen van senioren wordt op prijs gesteld.

Happy songs
Zit je zondagmiddag alleen thuis of heb je niets omhanden? Misschien is een middagje muziek luisteren of meezingen dan wel een aangenaam tijdverdrijf. Joop Lamers van The Happy Singers komt in de uitzending aan het woord en vertelt over het concert van dit Gezelligheidskoor dat in het WijNu-gebouw plaatsvindt.

Anecdote
En wat altijd ‘klinkt als een klok’ is het Meierijs verhaal van Antoon Buiting. Rond de klok van half twaalf geven we de rasverteller uit Sint-Oedenrode het woord met een van zijn anekdotes uit vroegere tijden. Recentere zaken worden opgesomd door Sonja van den Heuvel van bibliotheek Meierijstad. Het Gedicht van de Week aan het einde van het eerste uur is dit keer van Bob Kalkman van Schrijverscollectief Meierij.

Un Blij Liedje
De muziek die je van 11.00 tot 13.00 uur hoort stamt uit de jaren ’70, ’80 en ’90. In het Brabants Kwartierke zitten dit keer het Boekels Kwartierke, Gerard van Tol en Henk Habraken. Deze laatste met ‘Un Blij Liedje’. Is dat niet een goede reden om zondag naar de 55 Plusshow te luisteren?