Hans Lathouwers nieuwe trainer VV Rhode

SINT-OEDENRODE – Hans Lathouwers uit Den Bosch wordt de nieuwe trainer van voetbalvereniging Rhode in Sint-Oedenrode. De 57-jarige Lathouwers is nu nog hoofdtrainer van DVG in Liempde. Daarvoor was hij trainer bij BVV-Timmermans, Schijndel, RKDVC Drunen en Emplina.

Na een succesvolle carrière als voetballer bij onder meer Udi en TGG behaalde Lathouwers in 2000 zijn diploma Trainer Coach I.

Hans is blij straks bij Rhode aan de slag te kunnen. “Rhode is een prachtige dorpse vereniging, die behoorlijk aan de weg heeft getimmerd. De resultaten waren het afgelopen jaar prima en het sportpark ligt er prachtig bij”, aldus Lathouwers.

Dit seizoen is door de coronacrisis abrupt afgebroken. De komende periode is er één van grote onzekerheid. Lathouwers: “Een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Door met z’n allen veel plezier te hebben en hard te werken heb ik vertrouwen in een goed resultaat. Voorop moet staan: voor elkaar met elkaar.”

Voorzitter Ad van Acht is blij met de nieuwe trainer. “Zijn aanstelling wordt binnen Rhode breed ondersteund. We zien in Hans iemand die in staat is om een sterk teamgevoel te creëren. Verder denken wij dat hij zich snel de Rhode-cultuur eigen zal maken en daaraan zal bijdragen. Ook dat vinden wij belangrijk.”

Rhode en Hans Lathouwers zijn een contract aangegaan voor één seizoen.