Handtekeningen-actie voor openhouden buitenbad Veghel

VEGHEL – Het Burgerinitiatief Buitenbad Open dat al maandenlang actie voert om te voorkomen dat het buitenzwembad in Veghel wordt gesloten, gaat op zaterdag 16 juli handtekeningen aanbieden aan de gemeenteraadsleden.

Op de petitie-site petities.nl is de groep bezig om handtekeningen te verzamelen en zaterdag 16 juli worden alle raadsleden (met of zonder zwemkleding) uitgenodigd om naar het bad in het Prins Willem Alexander sportpark te komen.

De raadsleden kunnen dan zelf ervaren hoe belangrijk het behoud van het openlucht zwembad voor Veghel is.

Het openlucht zwembad is zwaar verouderd en moet nodig opgeknapt worden.
Maar de gemeente gaat met ingang van 1 januari 2023 de overeenkomst met de eigenaar van het zwembad, Laco, opzeggen. En wat er dan met het zwembad gaat gebeuren is hoogst onduidelijk.
Laco zou wellicht het bad willen sluiten en onderzoeken of er woningbouw mogelijk is op die locatie.
De gemeente wil wel onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor ‘een’ openlucht zwembad in Veghel.
Maar het Burgerinitiatief Buitenbad Open is bang dat als het buitenbad in het PWA eenmaal dicht gaat er geen ander openlucht bad voor in de plaats komt.

En daarom worden alle raadsleden uitgenodigd om zaterdag 16 juli tussen 11.00 en 12.00 uur naar het buitenbad te komen. Ze kunnen daar dan niet alleen met de initiatiefnemers spreken, maar ook van de gebruikers op dat moment horen waarom het buitenbad zo belangrijk is.
En ze krijgen dan dus de handtekeningen aangeboden die via de site petities.nl zijn verzameld.
Vrijdagmorgen waren dat er inmiddels al ruim 600.