HANDtekening: bijzondere portretten bij Creatief Rooi

SINT-OEDENRODE – Misschien kent u haar van haar werk vóór de camera. Maar onze presentatrice Ellis Rijkers is ook vaak áchter de camera te vinden. In oktober zijn er bijzondere portetten van haar te zien bij Ontmoetingscentrum Creatief Rooi. Ze focust daarbij niet op het gezicht maar op de handen.

“Veel mensen geven aan dat ik een eigen handtekening heb in mijn werk. Ik maak graag spontane portetten die het karakter van iemand laten zien,” vertelt Ellis. “In mijn werk leg ik de focus op de mens achter het gezicht. Ogen zijn daarbij belangrijk, maar ook handen kunnen veel vertellen over iemands karakter en leven. Handen gebruiken we om onze gevoelens te laten zien contact te zoeken en de wereld te ontdekken. Daarom lag de naam handtekening voor mijn eerste expositie voor de hand.”

Groepsexpositie
Naast de portretten van Ellis exposeren ook Lena Strijbos en Marijke Maas hun schilderwerk. Emmy Schippers laat haar beeldhouwwerk zien en Karin van Vlerken exposeert met verschillende kunstvormen. Iedereen kan tijdens de openingsuren gratis de werken bekijken. Het ontmoetingscentrum is te bezoeken aan de Borchgrave 7 op donderdag van 13.00 tot 16.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.