Handen worden ineengeslagen voor modulaire woningbouw op het Tijmveld

VEGHEL – Gemeente Meierijstad, Rabo SmartBuilds, woningcorporatie Area en Vudel Invest BV willen samen een snelle bijdrage leveren aan het oplossen van de lokale woningnood. Dat willen ze doen door 120 modulaire woningen en 12 koopwoningen op het Tijmveld in Veghel te realiseren.

De samenwerking ging op woensdag 13 maart officieel van start met het ondertekenen van een intentieverklaring. De woningmarkt staat momenteel flink onder druk, en ook de wachtlijsten voor sociale huurwoningen lopen op. De partijen willen daarom zo snel mogelijk nieuwe woningen neerzetten. In totaal zullen er 12 koopwoningen en 120 huurwoningen geplaatst worden, waarvan er 50 sociale huur zullen zijn.

Om te onderzoeken hoe (snel) deze plannen te realiseren zijn, ondertekenden de samenwerkingspartijen een intentieovereenkomst. “We moeten actief de verbinding met elkaar opzoeken om oplossingen te vinden voor het woningtekort’, stelt wethouder Wonen Rik Compagne. ‘Daar is dit initiatief een mooi voorbeeld van.”

Duurzaam
Naast dat de modulaire woningen snel geplaatst kunnen worden, zijn ze ook duurzaam: “Het voordeel van deze modulaire woningen is dat je snel kunt starten met de bouw ervan. Bovendien zijn ze CO2- en stikstofvriendelijk én al van het gas af”, vertelt Remco Boer, directeur van Rabo SmartBuilds.

De sociale huurwoningen zullen verhuurd worden door Area: “Als betrokken corporatie willen wij daar graag een bijdrage aan leveren door het toevoegen van nieuwe sociale huurwoningen. Met deze modulaire huizen aan het Tijmveld kunnen we relatief snel zorgen voor meer voordeuren in de gemeente Veghel”, vertelt directeur-bestuurder van Area, Jan van Vucht.

Meer groen
Naast de woningbouw, moet er op het Tijmveld ook meer groen komen. Het plan is om een openbaar park aan te leggen. Daar zou ook een fruitpluktuin bij moeten komen. “Daarnaast gaan we kijken of het gehele gebied tussen Tijmveld en de Udenseweg ingericht kan worden als stadspark”, zegt ontwikkelaar Ton Verhoeven namens Vudel Invest BV.

Wanneer de hele realisatie klaar is, is nog niet bekend.