Grote wagens in Kuussegatse optocht (video)

KUUSSEGAT – Grote kleurrijke praalwagens en dito loopgroepen vormden de inhoud van de carnavalsoptocht die zondagmiddag achter Prins Jaap D’n Urste door het centrum van Kuussegat trokken. Ze deden het motto: ‘Daor staode van te kèke’ volledig eer aan.

Het was een lange optocht en voor de juryleden moet het niet makkelijk zijn geweest om de winnaar aan te wijzen. Misschien de Bende van Seitert? Een praalwagen gebouwd door de jeugd in Zijtaart die naarstig op zoek zijn naar woonruimte. Ze vermomden zich met hun creatie tot holbewoners, wat tot uiting kwam aan de achterzijde van hun immense bouwwerk.

Prinses Carnaval met Dansmannen
Maar er waren nog tal van onderwerpen in de Kuussegatse optocht die zondermeer het predikaat Daor staode van te kèke verdienden. Misschien krijgt de groep prinsessen volgend jaar wel hun zin en mogen zij, net als in sommige andere plaatsen, een Prinses afleveren, waarbij ze zelfs ook nog voor dansmannen zorgen. Emancipatie ten top.

Grote drukte
Over belangstelling hadden de Kuussegatters niet te klagen. Ook nu weer stonden duizenden carnavalsvierders te kèke. Op sommige plaatsen, met name in de Molenstraat, was er geen doorkomen aan.

Uitslagen
Pat en Patries mochten zich in twee categorieeën de beste noemen: individu/paren en loopgroepen/individuelen. De Dupkes waren de beste loopgroep. Kneup viel in de prijzen als beste wagen bij zowel de jury- als de publieksprijs. 'Kumt nie nouw' was de beste Festi wagen. De Bende van Seitert kreeg de aanbevelingsprijs.