Grote hoeveelheid zilverstaven gevonden bij witwasonderzoek

ZIJTAART – Bij het grote witwasonderzoek in de gemeenten Maasdriel en Meierijstad zijn honderden kilo’s aan zilverstaven gevonden. Dat meldt Omroep Gelderland op basis van informatie van de politie.

Overheidsdiensten hebben afgelopen vrijdag invallen gedaan in een onderzoek naar witwassen en belastingontduiking. De politie Oost-Nederland heeft drie verdachten aangehouden. Inmiddels hebben zich bij de politie vier nieuwe verdachten gemeld. Er zijn meerdere verboden wapens aangetroffen, waaronder een vuurwapen en een taser. Er werden meerdere verborgen ruimtes ontdekt.

Het zwaartepunt ligt in de gemeente Maasdriel in Gelderland. Er werd ook onderzoek gedaan in Zijtaart. Bij de invallen werd samengewerkt door de Belastingdienst, FIOD, politie, OM in de gemeente Maasdriel en in de gemeente Meierijstad.

Begraven in de tuin

Volgens Omroep Gelderland heeft de politie gezegd dat er honderden kilo’s aan zilverstaven werden gevonden. Waar die werden gevonden is niet bekend. Die staven zaten in vijf boxen. De boxen waren begraven in een tuin. Er zijn ook andere kostbaarheden in beslag genomen. Deurwaarders van de Belastingdienst legden beslag op banktegoeden en een grote hoeveelheid onroerend goed.

Foto Scottsdale Mint Unsplash

Tags