Grote collectie wieleritems op verzamelbeurs Eerde

Verzamelaar Wim Dekker heeft kasten vol met boeken over wielrennen.

EERDE – Op de verzamelbeurs in Eerde is zondag 26 maart een bijzondere collectie te zien over wielrennen. Wim Dekker uit Gemert toont daar zijn uitgebreide verzameling wieleritems. De collectie is onderdeel van de ruilbeurs van de afdeling Zuid-Nederland van ‘De Verzamelaar’. Die wordt gehouden van 09.00 tot 12.00 uur in De Brink, Sint Antoniusplein 7 in Eerde.

Al 45 jaar verzamelt Wim Dekker van alles over wielrennen. In al die jaren heeft hij een enorme collectie opgebouwd. De collectie bevat veel jaarboeken en programmaboekjes, maar ook sigarenbandjes en allerlei kleine verzameldingetjes.

Buitenlandse wielerjaarboeken
Vanaf 1975 legde Wim Dekker zich volledig toe op het verzamelen van informatie en boeken op het gebied van wielrennen. In een slaapkamer heeft hij twee grote boekenkasten met alleen maar boeken over wielrennen. Veel Nederlandse wielerjaarboeken, maar ook diverse buitenlandse series zoals onder meer de Almanacco Ciclismo (een Spaanse versie) en Franse jaarboeken.

Volle zolder
Van een bevriend internationaal jurylid kreeg hij ook veel bijzondere programmaboekjes van wielerwedstrijden. Ook zijn zolder staat bijna vol met informatie over wielrennen. Hij heeft zelfs speciale mappen gemaakt om uitslagen uit kranten in te bewaren.

Deze sigarenbandjes met bekende wielrenners zijn onderdeel van de wielercollectie van Wim.