Grote bezwaren tegen woningbouw Veghels Buiten Noordoost

VEGHEL – De plannen van de gemeente om in Veghels Buiten Noordoost grootschalige woningbouw te gaan ontwikkelen, meer dan 1000 woningen, stuiten op grote bezwaren van Aannemersbedrijf Van der Linden.
Het bedrijf voorziet grote problemen met toekomstig omwonenden en vreest voor beperkingen van de eigen bedrijfsvoering.

“Op voorhand delen wij u dan ook mee dat wij ons bij de situatie zoals nu geschetst niet neer kunnen leggen”, zo schrijft de directie van het aannemingsbedrijf in een brief aan de gemeente.
Het aannemersbedrijf, dat gevestigd is aan De Stad 11 in Veghel, zegt in de brief zich grote zorgen te maken gezien de haast die de gemeente wil maken met het ontwikkelen van het Masterplan Veghels Buiten Noordoost. Dat is het gebied aan de ‘linkerkant’ van de Erpseweg gezien vanuit Veghel richting Erp; het gebied tussen de Udenseweg-Zuid en de Erpseweg-Noord. Het aannemersbedrijf noemt de houding van de gemeente ‘lichtvaardig’ en verwijst daarbij naar de omschrijving die de gemeente geeft van de activiteiten van het bedrijf: ‘loonwerkbedrijf-puinbreken’.

Activiteiten
Volgens Van der Linden is dat slechts één facet van het bedrijf en zijn de activiteiten van het bedrijf veel omvattender, en verwijst daarbij naar de omschrijving van de bedrijfsactiviteiten bij de Kamer van Koophandel: Grondverzet, dienstverlening voor de akker- en/of tuinbouw, groothandel in zand en grind. Aannemersbedrijf op het gebied van grond-, water- en wegenbouw, sloopbedrijf; de handel in zand en grind; transportbedrijf; agrarisch loonbedrijf; landbouwspuitbedrijf en de groothandel in mest.

Ambitie
“Ons bedrijf is in volle ontwikkeling en wordt momenteel gerund door de derde generatie. Een generatie van ambitieuze, vooruitstrevende jonge mensen die eerder denken aan uitbreiden als inkrimpen, terwijl de plannen nu al duidelijk beperkingen en restricties laten zien in de huidige bedrijfsvoering en alle mogelijkheden tot expansie te niet doen”, zo schrijft directeur Van der Linden.

Gevaarlijk
Van der Linden is er ook bevreesd voor dat door de toename van de verkeersstromen van fietsers en voetgangers bij grootschalige woningbouw er uitermate gevaarlijke verkeerssituaties zullen ontstaan in combinatie met de verkeersbewegingen van de vrachtwagens en machines van het aannemersbedrijf.
En Van der Linden vreest dat toekomstige bewoners zullen klagen over aantasting van hun woongenot door het aannemersbedrijf.
 Van der Linden nodigt daarom de betrokken wethouders uit om snel een bedrijfsbezoek te komen brengen aan het aannemersbedrijf “om te komen tot een constructieve oplossing die onze werkzaamheden niet belemmert en veilig is voor de omgeving”