Groots welkom in Veghel voor Sinterklaas en zijn gevolg (Video)

VEGHEL – Duizenden kinderen, mamma’s en pappa’s en oma’s en opa’s stonden zondagmiddag bij de Veghelse haven en op de Hoogstraat om Sinterklaas een warm welkom te heten. Het nieuwe Sint Nicolaascomité had ook dit jaar alles in de strijd gegooid om van de intocht een groot kinderfeest te maken.

Handen schudden
Voordat Sinterklaas met zijn boot rond 13.30 uur in de haven aanmeerde gebeurde er van alles. Er werd gezongen, muziekpieten lieten van zich horen en er was een stuntelende Piet die enkele zakken met cadeaus in het water liet vallen. Maar dat is hem vergeven als Sinterklaas voet aan wal zet en zich na enkele welkomstwoorden naar zijn trouwe volgelingen loopt om hen de hand te schudden. De Goedheiligman neemt tekeningen in ontvangst en laat de kinderen merken blij te zijn met dit feestelijk weerzien.

Schoen zetten
Die blijheid straalt af van de Sint als hij eenmaal zijn trouwe viervoeter Ozosnel onder zich heeft en door een dichte menigte via de Hoogstraat naar de Markt rijdt. Op het bordes van de bibliotheek heet burgemeester Kees van Rooij hem nogmaals hartelijk welkom. Sint, die altijd zelf cadeaus uitdeelt, krijgt van de burgemeester een zak wortels en appels om stamp van te maken. Voor hemzelf en voor zijn Pieten. Maar Sint zou Sint niet zijn als hij de kinderen niet belooft dat ze zondagavond allemaal hun schoen mogen zetten. Hij heeft weer 3 drukke weken voor de boeg maar kan ondertussen ook nagenieten van een schitterende ontvangst in Veghel.

Sinterklaas komt aan in de haven van Veghel
Fotograaf: Harold Hultermans