Grootouders geven leesplezier door aan peuters

VEGHEL- De bibliotheek in Veghel begint een nieuw project: ‘Oma leest voor’. Grootouders lezen voor aan peuters om zo het leesplezier door te geven. Op woensdag 9 september is de eerste editie in de Bibliotheek Veghel.

Elke tweede woensdag van de maand kunnen de jongste kinderen komen luisteren naar een mooi verhaal. Elke maand komt er een ander thema aan bod met steeds een andere opa of oma die het prentenboek op een interactieve manier voorleest.

De voorleessessie wordt afgesloten met een activiteit die aansluit op het thema en het verhaal. ‘Oma leest voor’ is niet alleen een manier om samen te lezen en van elkaar te leren, kinderen worden ook aangemoedigd over het thema en het boek te praten.

Lees voort!

Het project is een samenwerking tussen de Bibliotheek Veghel en Ons Welzijn Veghel. Het sluit aan bij de landelijke campagne ‘Lees voort!’, waarbij de leescoalitie van Nederland grootouders oproepen hun liefde voor lezen door te geven

Alle kinderen tot en met 4 jaar zijn samen met hun ouders, grootouders of verzorgers welkom van 10.00uur tot 11.00uur op de kinderafdeling. Aanmelden kan door een email te sturen naar vjh@nobb of te bellen naar 0413 342 705.