Grootmeesters en groot vermaak

MEIERIJSTAD – Het RAADhuis, zo heet het voormalige gemeentehuis van Schijndel nu. In de afgelopen anderhalf jaar werd het flink verbouwd. Nu biedt het gebouw aan de Markt onderdak aan drie gebruikers: de gemeente Meierijstad, de bibliotheek en het Toeristisch Informatiepunt (TIP). Dinsdag 21 september is de officiële opening. Een goede reden, vonden de medewerkers van het TIP, om drie dagen lang historische dorpswandeling door Schijndel te organiseren onder leiding van een gids. Die start starten vanzelfsprekend vanuit het RAADhuis. Bernadette Keetels vertelt zondag tussen 11.00 en 13.00 uur in de 55 Plusshow waarom het voor jou een goede tip is om mee te wandelen.

Nog een goede tip
Yes, nog een: haast je na onze radiouitzending naar kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Daar geeft initiatiefnemer het Roois Kultureel Kontakt (RKK) om 13.00 uur het startsein van het cultureel seizoen 2021-2022. In onze show onthult RKK-voorzitter Corry Kocken alvast welke verenigingen jou een voorproefje gaan geven van het komende seizoen. Fiets, rijdt of brom jij niet in vijf minuten naar Rooi? Toch gaan! En doe lekker rustig aan, want het evenement duurt tot 17.00 uur.

Klaar voor een denkspel?
Nog even terug naar het RAADhuis in Schijndel. Hier rolt Schaakdocent Henk Burg binnenkort de loper uit voor zijn schaakcursus. Voor oud én jong vanaf 11 jaar. Of Henk een goede leermeester is? Zeker weten, als je het ons vraagt. Hij leerde zijn zoon Twan de fijne kneepjes en zetten. Die mag zich inmiddels internationaal grootmeester noemen. Maar je hoeft helemaal niet de ambitie te hebben om de nieuwe Jan Timman of Anish Giri te worden. Wil je gewoon meer handigheid krijgen in het denkspel? En nu vooral weten hoe de lessen in elkaar zitten, wanneer ze beginnen en hoe je je hiervoor kunt opgeven? Je hoort het zondag allemaal in onze show.

Zij zijn er ook bijOnze eigen grootmeesters zijn natuurlijk ook van de partij. Antoon Buiting, grootmeester in de vertelkunst, amuseert je met een nieuw Meierijs verhaal. Dit keer gaat het over Willemme, een vrijgezelle konijnenliefhebber en zunne rammelaar. Boekengrootmeester Sonja van den Heuvel brengt je het wekelijkse nieuws uit de bibliotheken van Meierijstad of prijst een aantal titels aan. En namens schrijverscollectief Meierij neemt grootmeester in de dichtkunst Bob Kalkman het Gedicht van de Week voor zijn rekening. En we draaien weer een hoop lekkere deuntjes van muzikale grootmeesters uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Onder meer Danny, Stevie en George laten hun stem horen.

En een oproep!
Dat kun jij trouwens ook, je stem laten horen in de 55 Plusshow. Want wij zijn ervan overtuigd dat ons radioprogramma nóg beter klinkt met een vrouwenstem. Dus, houd jij wel van een lekker deuntje uit de sixty's, seventy's of eighty's? Ben je altijd wel in voor een goed goed gesprek? En voel je je helemaal op je plek met een microfoon voor je neus? Dan hebben we in de studio een stoel vrij voor jou! Zin in? Stuur dan een e-mail naar 55plusshow@omroepmeierij.nl.