Groot verdriet in Schorsbos: geen carnaval dit jaar

SCHIJNDEL – Groot verdriet in carnavalesk Schijndel. De coronacrisis heeft ertoe geleid dat er geen carnaval wordt gevierd in Schorsbos. Misschien dat er in januari of februari wat kleine evenementen in de buitenlucht zullen zijn, maar dan moet het virus wel ingedamd zijn.

Het bestuur van Schorsbos heeft samen met allerlei organisaties in Schijndel van alles geprobeerd, maar het kan echt niet dit jaar. Wat over bleef is een plan om begin volgend jaar een deel van de Markt te overkappen en daar dan op een bescheiden manier carnaval te vieren.

Geen feest 66-jarig bestaan

De draaiboeken daarvoor liggen al klaar, maar zoals het er nu naar uitziet zal de beslissing daarover pas in januari kunnen worden genomen. Tot die tijd wordt er in Schijndel geen carnaval gevierd, dat betekent geen Optocht, Liekusfist, Kolderiek en Snertconcert.

Het feest ter gelegenheid van het 66-jarig bestaan is verschoven naar het seizoen 2021/2022. Desalniettemin zullen de kleuren geel, groen en wit het straatbeeld gaan domineren. In de winkels zal zoveel mogelijk carnavalsmuziek te horen zijn en de etalages zullen extra feestelijk worden aangekleed zodat het gevoel van Schorsbos niet verloren gaat.