Groene Handdruk voor Jos Cuijpers en Rinus van der Heijden

SINT-OEDENRODE - Maandag 12 oktober reikte wethouder Coby van der Pas een Groene Handdruk uit aan vrijwilligers Jos Cuijpers en Rinus van der Heijden. Zij kregen deze trofee als dank voor hun inspanningen voor diverse projecten op het gebied van erfgoed, landschap en natuur.

De Groene Handdruk is een aanmoedigingsprijs voor inwoners of organisaties die iets doen voor natuur en landschap in hun eigen leefomgeving. Een Groene Handdruk bestaat uit een trofee, die beschikbaar wordt gesteld door Het Groene Woud, en een geldbedrag van € 350. Dit bedrag kan ingezet worden voor toekomstige initiatieven.

Streekpark De Kienehoef

Wethouder van der Pas was maandag bij Streekpark De Kienehoef om alle vrijwilligers te bedanken die meewerkten aan de wederopbouw van een Brabantse dwarsdeelschuur bij de kinderboerderij. Tijdens de bijeenkomst werden Rinus van der Heijden en Jos Cuijpers dus extra in het zonnetje gezet. Rinus is bestuurslid van stichting Brabantse Klomp en van Streekpark Kienehoef en ambassadeur van Mozaïek Dommelvallei. Jos is één van de belangrijkste grondleggers van het projectenboek Landschappen van Allure. Ook heeft hij het gemeentelijk Erfgoedplan opgesteld voor de voormalige gemeente Sint Oedenrode. Daarnaast heeft hij de studies historie Knoptoren en Markt verricht, die ertoe geleid hebben dat beide gebieden beschermd stads- en/of dorpsgezicht zijn.

LEES OOK: Kinderboerderij Kienehoeve Rooi ondergaat flinke verandering

Fotograaf: Coby van der Pas reikt de Groene Handdruk uit aan Jos Cuijpers en Rinus van der Heijdenen