Groen licht voor kermis in Schijndel

SCHIJNDEL - De gemeente Meierijstad, organisator van deze dorpskermis, heeft vrijdag definitief groen licht gegeven voor deze kermis op het evenemententerrein in Schijndel. Daarvoor was wel een positief advies nodig van onder andere de politie en kermisexploitanten. Allen hebben hun volledige medewerking toegezegd. De kermis is van zaterdag 11 juli t/m woensdag 15 juli.

Veiligheid boven alles
Het zag er lange tijd naar uit dat evenementen waaronder kermissen tot 1 september niet mochten worden gehouden. Na de versoepeling van de Coronamaatregelen per 1 juli, lag opnieuw de vraag voor of de kermis toch doorgang kon vinden. Burgemeester Van Rooi van Meierijstad: “De tijd was kort. Onze inspanningen waren erop gericht een kermis mogelijk te maken, maar nóóit ten koste van de veiligheid en een zorgvuldige voorbereiding. Gelukkig hadden alle betrokken partijen diezelfde houding”.

Voor wethouder Van Rooijen is de locatie op de Steeg een doorslaggevende factor: “We hebben hier een pleinkermis. Anders dan bij een met horeca omringde locatie hebben we hier meer controle over het terrein. De Steeg biedt voldoende ruimte voor een opstelling waarin bezoekers verspreid zijn en opstoppingen voorkomen worden.”

Anders dan normaal
Er komen 24 attracties op de kermis. Om te voldoen aan de Covid-richtlijnen op het kermisterrein zijn diverse maatregelen afgesproken. Zo is het terrein afgezet met hekken en komt er een centrale toegang zijn er verplichte looplijnen en meerdere hygienepunten. Burgemeester Van Rooij: “We hebben aan de voorkant de zaken optimaal geregeld om er samen een fijne én veilige kermis voor iedereen van te kunnen maken. Daarbij hoort óók dat bezoekers zich aan de richtlijnen en instructies ter plekke houden. Maar daar hebben we alle vertrouwen in.”