Griezelen tijdens Kindervakantieweek Schijndel (video)

Vijf dagen spelen, hutten bouwen, schilderen en samen genieten

SCHIJNDEL - Na de digitale coronaversie van vorig jaar ging deze week voor de 36ste keer de Kindervakantieweek Schijndel weer live. Dat betekent voor de 130 deelnemende kinderen weer vijf dagen spelen, hutten bouwen, schilderen en samen genieten. De Kindervakantieweek is te vinden op de locatie van Scouting Schijndel aan de Smaldonkstraat.

Heksenschool
Het thema voor deze aflevering is griezelen. Er is dan ook een heuse heksenschool. Enge Ellen en Bibberende Betsy ontvangen iedere ochtend alle kinderen om de dag door te nemen. Na spannende avonturen is het tijd om hutten te bouwen. Niet volgens een echt plan als er maar een glijbaan in zit.

Oekraïense kinderen
Er spelen ook zo’n 15 Oekraïense kinderen mee. Doel is om ze kennis te laten maken met Nederlandse kinderen zodat ze straks als ze naar school gaan al een beetje gewend zijn. Voor de communicatie is een tolk aanwezig en enkele moeders. Vrijwilligster Diny communiceert via de Google vertaalapp: “Ik stel mijn vraag in het Nederlands in de app waarna het in het Oekraïens wordt vertaald. Dat is prima voor de simpele dingen. Voor de iets moeilijkere vragen springt de tolk bij.

Gelukkig heeft een hamer en spijkers in iedere taal hetzelfde doel. Er werd dan ook gezamenlijk druk gebouwd aan de allermooiste hutten, hotels en spookkastelen. Donderdag is het kijkdag op het terrein van Scouting Schijndel aan de Smaldonkstraat. Vrijdag wordt de kindervakantieweek feestelijk afgesloten.

Er is speciaal voor deze Kindervakantieweek een lied ingezongen. Dat is te vinden via deze link:https://www.youtube.com/watch?v=uwHvxxUXsy4

Spelletjes tijdens de Kindervakantieweek Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort
Hutten bouwen Kindervakantieweek Schijndel
Samen aan het werk bij de Kindervakantieweek Schijndel
Enge Ellen en Bibberende Betsy