Gratis oude plastic tuinmeubelen inleveren voor een beter milieu

MEIERIJSTAD – Inwoners van Meierijstad kunnen op World Cleanup Day, zaterdag 18 september, gratis hun oude plastic tuinmeubelen inleveren. Speciaal daarvoor staat er tussen 09.00 en 16.00 uur een container op het grote parkeerterrein tegenover cultureel centrum ’t Spectrum.


Normaal gaan inwoners op deze dag op pad om zwerfvuil te rapen. Dat gebeurt dit jaar ook maar de dorps- en wijkraden in Schijndel willen een stapje verder gaan door oude plastic tuinmeubelen in te zamelen.
Op het evenemententerrein (kermisterrein) tegenover het Spectrum staat daarom een container waarin iedereen uit de verre omgeving gratis kunststof tuinmeubelen kan afgeven.

Honderd procent garantie

Het metaal wordt uit de oude meubelen gehaald en gerecycled. De Plastic Recycling Company uit Schijndel garandeert dat het plastic voor 100 procent omgezet wordt in nieuwe tuinstoelen. In een tent wordt informatie gegeven over het verwerken van plastic en wat daar allemaal bij komt kijken.

Als deze actie slaagt is het de bedoeling dat dit het volgende jaar uitgesmeerd wordt over de hele regio en heel Noord-Brabant.