GoYa Quartet eert Beethoven in Uurtje Klassiek

MEIERIJSTAD - Omroep Meierij TV zendt vanaf zaterdag 21 november weer een nieuwe aflevering uit in de serie “Uurtje Klassiek”.

Ook onder corona-omstandigheden zien musici kans om samen mooie muziek te maken. In deze aflevering van Uurtje Klassiek voert het GoYa Quartet Amsterdam voor ons het Strijkkwartet nr. 1 uit van Ludwig von Beethoven. Heel toepasselijk in dit jaar waarin de geboorte van Beethoven 250 jaar geleden overal herdacht wordt.

Met de heldere toelichting van Monique van de Ven bij de vier delen van dit werk wordt duidelijk wat Beethoven met dit strijkkwartet wilde overbrengen bij zijn publiek.

Uurtje Klassiek is een huiskamerconcert dat oorspronkelijk was bedoeld voor alle mensen in zorginstellingen en mensen die aan huis gebonden zijn en die door de coronacrisis niet naar concerten kunnen. Door de crisis kunnen musici niet meer naar de mensen toe. Zij nemen nu thuis de muziek op en Omroep Meierij zendt die afleveringen uit.

Deze nieuwe aflevering is te zien van 21 november tot en met 10 december. De uitzendtijden zijn zaterdag en zondag na RondOM van 15.00 uur, dinsdag na de nieuwsuitzending van 19.00 uur en donderdagmorgen na RondOM van 09.00.

Voor wie liever online kijkt sluiten we de nieuwste aflevering nu alvast bij.

U kunt alle afleveringen ook bekijken op ons YouTubekanaal.