Gouden Parels van De Neul

SINT-OEDENRODE – Gouden Parels van de Neul is een prachtige eretitel bij voetbalclub Rhode. Broer Voets en Piet van Erp hebben deze eretitel allebei dik verdiend.

“Jong zijn is geen kwestie van leeftijd”
“Jong zijn is geen kwestie van leeftijd.” Deze uitspraak typeert Broer Voets. Hij is 84 jaar jong en al 75 jaar lid bij Rhode. Op het veld is hij niet meer actief, maar hij maakt zich nog steeds verdienstelijk als vrijwilliger. Dat doet hij al jaren. Vroeger was hij al als spelen en vrijwilliger actief. Hij was onder meer coach en trainer van de pupillen en junioren, begeleider, grensrechter. Daarna ging Broer zich inzetten buiten het veld. Zo bemenst hij al jaren de commissie Lief & leed, waarbij hij steeds voor een passende attentie en/of kaartje zorgt als daar aanleiding voor is. Broer is op zaterdag ook de gastheer namens Rhode. Op een plezierige en ontspannen wijze ontvangt hij vertegenwoordigers van de gastteams en de scheidsrechters. We kennen Broer als positief, goedlachs en gemakkelijk in de omgang.
In 2012 is Broer erelid geworden, maar nu vond Rhode het tijd om hem voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor te benoemen tot Gouden Parel van de Neul.


Twee rechterhanden
Piet van Erp is een gouden vrijwilliger. Dat mag je letterlijk nemen, want hij is al meer dan 50 jaar lid bij Rhode. Piet heeft twee rechterhanden en die zet hij graag in voor de voetbalbclub. Hij is een specialist op het gebied van elektrotechniek. Hij zorgt letterlijk voor dat ‘de energie bij Rhode blijft stromen’. Kenmerkend voor Piet is dat je nooit tevergeefs een beroep op hem kunt doen. Als er hulp gevraagd wordt geeft hij altijd thuis. Voor zijn grote staat van dienst is Piet in 2016 benoemd tot erelid van Rhode, maar nu was het moment daar Piet te benoemen tot Gouden Parel van de Neul.


van link naar rechts: Toos en Piet van Erp, Broer en Rii Voetsu