Goede vraag met een goed doel

Programma 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Hoe Goaget Mi Oew? Altijd fijn als iemand dat aan je vraagt. En al helemaal als iemand zich op die manier om je bekommert tijdens de coronacrisis. Dat is dus precies wat Omroep Meierijcollega’s Ellis Rijkers en Hubertine van den Biggelaar deden. Ze stelden die ene vraag aan jong én oud. En dat leverde niet alleen mooie verhalen op voor de website van de omroep. Maar ook voor een boek dat hier in de regio goed werd verkocht. De dames stonden er zelfs mee op de markt. De hele opbrengst, inclusief een sponsoring, hebben ze aan een aantal goede doelen besteed; het merendeel voor ouderen. Vrijdagmiddag was Ellis bij zorgcentrum Monsieur Bekkershuis in Schijndel om een van de laatste cheques te overhandigen. De 55 Plusshow was daarbij. Zondag hoor je in onze show hoe het bedrag werd ontvangen.

Kunst tussen de letteren
Even verderop in diezelfde Meierijse gemeente is het gemeentehuis tot een RAADhuis verbouwd. Daarin vind je onder meer de bibliotheek. Een bezoek aan het nieuwe boekenuitleenhuis is nu wel heel bijzonder. Want behalve je tegoed doen aan leesvoer kun je er ook heel wat kunstwerken bewonderen. Het werk van Marike de Kroon, conservator van de gemeentelijke kunstcollectie in Meierijstad. We spraken met haar over de tot standkoming van deze expo en de samenwerking met de Schijndelse bieb.

Hé Goade Mee
Fijn hè, dat er hier en daar weer wat te doen is? Zo gaat Rooi Fietst deze week van start. En de Blauwe Kei in Veghel heeft het podium en de tribunes buiten neergezet voor openluchtvoorstellingen. Daar gaan we in onze rubriek Hé Goade Mee eens wat dieper op in. Dat doen we natuurlijk met mensen die er alles vanaf weten: Elke Swinkels van het Veghelse theater en Rien Voets, de organisator van de fietstocht.

Gezellighaid kent gin tijd
Klinkt Un Bietje Brabants. En zo is het dus ook, in ons Brabants Kwatierke. Daarvoor moet je natuurlijk bij de 55 Plusshow zijn. Dan hoor je elke week een fantastisch Meierijs Verhaal van Antoon Buiting, krijg je de beste boektitels cadeau van Sonja van den Heuvel en sluit je sowieso een uur af met dichtkunst. Deze week voorgedragen uit eigen werk door Julius Dreyfsandt zu Schlamm.

Dansen mag, hoeft niet
En al heb je x-benen, spataderen of een kunstheup, je mag dansen hoe jij dat wilt op die fijne plaatjes uit de jaren ’60, ‘70 en ’80. Ook op die ene van Michael uit de Top 3 uit Vervlogen Tijden. Of er gewoon lekker naar luisteren. Wat jij wilt. We vinden het in ieder geval supergezellig als je er zondag weer bij bent. Hoe laat ook al weer? Tussen 11.00 en 13.00 uur op de radiokanalen van OSR920 Omroep Meierij. Tot dan! En struin ook eens door onze podcast. Die is open als het jou uitkomt.