Goede generale voor zwemspektakel Schijndel (video)


Schijndel – Een geslaagde generale repetitie afgelopen weekend voor de synchroonzwemsters van Neptunes ’58 uit Schijndel. 28 meiden oefenden hun figuren en formaties in het water voor een spectaculaire show op zondag 13 november. Zwembad De Molen Hey wordt dat omgetoverd tot een echt theater voor 225 bezoekers. Alles wordt donker gemaakt en er is een discotheek die voor licht en geluid zorgt. De show duur tweeëneenhalf uur met een pauze van een half uur.

De synchroonzwemsters tonen hun vaardigheden om de twee jaar aan het publiek. Maar omdat de geplande show in 2020 ging niet doorging vanwege corona is het alweer vier jaar geleden dat er een optreden plaatsvond.

Synchroonzwemmen is een sierlijke, maar zwarte sport, waarbij naast een goede zwemvaardigheid ook doorzettingsvermogen, ritme en lenigheid een grote rol spelen. Net als bij ballet, bewegen ook synchroonzwemsters op muziek. Daarbij maken ze sierlijke en spectaculaire figuren en formaties in het water.

Al uitverkocht
Helaas is de zwemshow op 13 november in de Molen Hey in Schijndel al uitverkocht. Maar niet getreurd, in januari wordt de show waarschijnlijk nog een keer opgevoerd in het zwembad in Sint-Oedenrode.

Generale repetitie in zwembad De Molen Hey