Goede Doelenweek Veghel goed verlopen maar opbrengst is minder

VEGHEL – Ook de Goede Doelenweek in Veghel lijkt last te hebben van de coronacrisis. De opbrengst zal dit jaar naar verwachting de helft minder zijn dan vorig jaar. Desondanks kijken de organisatoren tevreden terug op de actie.

Als gevolg van de coronamaatregelen konden de collectanten niet langs de deuren. In Sint-Oedenrode werd mensen gevraagd geld over te maken naar een rekening. Dat leverde ook al minder op. In Veghel waren er inzamelpunten waar mensen hun bijdrage konden afgeven in enveloppen die huis-aan-huis verspreid waren.

De afgelopen dagen stonden op diverse inzamelpunten vrijwilligers. Op sommige plekken kwamen mensen al ’s morgens om half negen geld brengen.

Volgens de organisatoren waren er verschillenden soorten bezoekers. Sommigen combineerden de storting met boodschappen doen, anderen kwamen speciaal naar het inleverpunt al dan niet met enveloppen die ze bij familie of de buren hadden opgehaald.

Voor de organisatie was het een logistieke klus die goed is verlopen. De winkeliers waar de inzamelpunten waren hebben alle medewerking verleend. Ook dat was een klus want de coronamaatregelen vroegen nogal wat om het winkelend publiek en de mensen die kwamen doneren in goede banen te leiden.

De collecteweek is nu afgelopen. Tot 26 september kunnen mensen hun envelop met donatie nog inleveren bij Rabobank, Rembrandtlaan 70 in Veghel. Digitaal doneren blijft ook mogelijk. Dat kan door de QR-code op de envelop te scannen, die leidt naar de GDW-website. op het collecte-formulier.

Voor uitgebreide informatie kan men terecht op de Facebookpagina van de Goede Doelenweek Veghel.