Goede Doelenweek Rooi lijdt onder coronacrisis

SINT-OEDENRODE – De opbrengst van de collecte in de Goede Doelenweek in Sint-Oedenrode blijft dit jaar achter bij vorig jaar. Werd er vorig jaar 61.000 euro opgehaald voor alle goede doelen samen, nu blijft de teller steken op 28.000 euro. De Goede Doelenweek in Veghel is nog bezig. In Rooi kan nog een week gedoneerd worden.

Vorig jaar werd voor het eerst de Goede Doelenweek gehouden waarbij collectanten op pad gingen voor zeventien goede doelen tegelijk in plaats van een collectant voor elk goed doel. Dat leverde vorig jaar in Rooi bijna 62.000 euro op. Dat was de helft meer dan het jaar daarvoor. De Goede Doelenweek was toen een doorslaand succes.

Dit jaar konden de collectanten vanwege de coronacrisis niet op pad. Mensen werden opgeroepen geld te storten. In Sint-Oedenrode is nu de tussenbalans opgemaakt. Er is voor de goede doelen nu zo’n 28.000 euro overgemaakt. Desondanks spreken de organisatoren van een fantastisch succes.

Er kan nog de hele week gedoneerd worden. Het rekeningnummer is NL 91 RABO 0332 0807 30 t.n.v. Stichting Goede Doelen Week Sint-Oedenrode.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website van de goededoelenweek.