Goede Doelen Week Veghel in aantocht (video)

VEGHEL – De Goede Doelen Week in Veghel kan weer van start. Vrijdagmiddag kwamen de wijkhoofden naar Het Rode Kruisgebouw om de dozen met attributen op te halen. Bestemd voor de circa 500 collectanten die tussen 2 en 6 april langs alle deuren gaan om de enveloppen met invulformulier in de brievenbus te stoppen.

Samen collecteren
De gezamenlijke collecte is dit jaar bestemd voor 19 Landelijke Fondsen met het CBF-keurmerk. De Dierenbescherming sloot zich als 19e Goede Doel aan. Volgens Jeroen Melief, de voorzitter van de Goede Doelen Week Veghel, betekent samen collecteren dat maar 1 keer in plaats van 19 keer een collectant aan de deur komt. Op 8, 9 en 10 april haalt men de enveloppen op.

3 Manieren om te doneren
“De mensen kunnen op 3 manieren doneren”, zegt Jeroen: “Dat kan op de eerste plaats via de QR-code, via de eenmalige machtiging die in de envelop zit of door contact geld in de envelop te stoppen. Doordat ook het bedrijfsleven achter de GDW-organisatie staat zijn er geen overheadkosten en gaat 100% van de opbrengst naar de Goede Doelen”. Vorig jaar was de opbrengst 81.000 Euro. Jeroen Melief hoopt dat de collecte dit jaar 85.000 Euro oplevert.

Helpende handen
Wie om welke reden dan ook de collectant misloopt kan zijn of haar donatie alsnog op zaterdag 13 april tussen 10.00 en 13.00 uur bij de bibliotheek op de markt afgeven. Daarnaast kunnen Melief en zijn vrijwilligers nog meer helpende handen gebruiken, Hij doet een oproep. Met name voor de wijken De Leest, Veghel Centrum, Heuvel, Haag en ’t Ham. Wie nog enkele uurtjes over heeft kan zich melden via: collecte@goededoelenweekveghel.nl