Goede Doelen Week Veghel binnenkort weer van start

VEGHEL – De jaarlijks terugkerende Goede Doelen Week in Veghel start dit jaar op 8 april. Drie dagen lang komen alle vrijwillige collectanten langs de deuren om geld in te zamelen voor de negentien aangesloten goede doelen. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

De Goede Doelen Week werd in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat mensen minder vaak collectanten aan de deur krijgen. Er wordt in een keer geld opgehaald voor negentien verschillende goede doelen. Vanaf dit jaar is ook de Dierenbescherming aangesloten. Het welbekende logo met het gele zonnetje begint zichzelf weer te tonen in de Veghelse straten en een grote groep vrijwilligers in al druk bezig om deze editie voor te bereiden.

Inwoners van Veghel krijgen vanaf 2 april een donatie-envelop in de brievenbus, rondgebracht door een van de 500 collectanten. Een week later worden deze enveloppen weer opgehaald. Zo krijgen mensen een week bedenktijd. Er kan op drie manier gedoneerd worden: via de QR-code of website, d.m.v. een eenmalige machtiging, of een contante donatie met de envelop. Zo kan iedereen op zijn gewenste manier bijdragen aan de goede doelen.


Goede Doelen Week Veghel is nog op zoek naar extra collectanten voor de wijken De Leest, Centrum Veghel en de 3-H’s (Heuvel, Haag en Ham). Meer informatie verkrijgen of aanmelden kan via
collecte@goededoelenweekveghel.nl