Goede Doelen Week Schijndel in aantocht

SCHIJNDEL – De Goede Doelen Week staat weer op punt van beginnen. Zo’n 400 collectanten gaan tussen 19 en 25 september langs de Schijndelse voordeuren als vertegenwoordiger van de 17 goede doelen die aan deze collecte meedoen. De eerste Goede Doelen Week van vorig jaar bracht ruim € 52.000 op. Men hoopt ook dit jaar deze fantastische opbrengst te evenaren. De Schijndelse bevolking, zo bleek toen, draagt de goede doelen een warm hart toe.

 

De wijze van collecteren is dit keer iets aangepast. Waar vorig jaar nog aangebeld werd door de collectant om de collecte-envelop persoonlijk ‘met uitleg’ af te geven, ontvangt men deze nu circa een week voorafgaand aan de collecteweek, rechtstreeks in de brievenbus. In de envelop bevindt zich de collectebrief met daarop een uitgebreide uitleg over de goede doelen en hoe men geld kan doneren. Dat kan op verschillende manieren. Door digitaal te doneren via de zogenaamde QR-code, door het geld contant in de envelop te stoppen of door de donatie rechtstreeks over te maken op de bankrekening van de stichting Goede Doelen Week Schijndel. Het wijst zichzelf. De collectant komt vervolgens nog een keer aan de deur om de envelop met de digitale dan wel contante donatie in ontvangst te nemen. Op de envelop heeft de collectant aangegeven wanneer zij of hij langskomt.

 

Verdere informatie
De collectematerialengroep heeft de afgelopen tijd veel werk verzet om alle emmers, brieven, enveloppen met alles wat daarbij hoort gereed te maken. De werkgroep collecte zorgde ervoor dat alle straten in Schijndel aan de beurt komen. Mochten er desondanks mensen zijn die geen envelop ontvangen; donaties kunnen gewoon worden overgemaakt en dit bedrag verdeelt de organisatie dan over de 17 goede doelen. Voor meer informatie zie de website: www.gdwschijndel.nl


Aankondiging Goede Doelen Week Schijndel