Gilden Veghel en Erp huldigen erelid Ina Adema in als Commissaris van de Koning

VEGHEL/ERP – De Gildes van Veghel en Erp geven vrijdag 2 oktober acte de precense bij de beëiding van de nieuwe commissaris van de Koning Ina Adema.

Dat gebeurt omdat zij oud-burgemeester is van Veghel-Erp. Bij goed weer zal er een buitenprogramma zijn voor de vendeliers en tamboers van de Gilden om Ina Adema welkom te heten, terug op Brabantse bodem.

Veel waarde

Adema is erelid van beide Gilden omdat zij in haar jaren als burgemeester van Veghel door haar aanwezigheid en betrokkenheid aan gaf veel waarde te hechten aan de Gilden.

Het lijkt nu al een mooie traditie te worden die beide Gilden voortzetten, aangezien ook bij de installatie van de voorganger van Ina Adema, Wim van de Donk ook uit Veghel de beide Gilden de inhuldiging verzorgden.

Zoals op vele plaatsen moesten de Gildes in Veghel en Erp activiteiten afblazen in verband met corona. Zelfs het Koningschieten in Veghel kon niet doorgaan en daarom blijft de huidige Konig Paul Wonders in Veghel een jaar langer in functie.

Ina Adema in januari 2020 aanwezig bij de wijziging van de Gildestatuten in Veghel, zodat ook vrouwen voortaan lid kunnen worden.