GGD bouwt priklocaties af; Veghel blijft open

MEIERIJSTAD – De GGD Hart voor Brabant gaat vanaf september vaccinatielocaties afbouwen. Vaccinaties worden geconcenteerd in Veghel in Waalwijk. De GGD is vorige week begonnen met kleinschaliger vaccinatieprogramma’s in wijken.

GGD Hart voor Brabant vaccineert op dit moment ruim 90.000 mensen per week op acht locaties in Noodoost-Brabant. De komende weken loopt het aantal prikken per dag terug, omdat een groot gedeelte van de inwoners in ieder geval één keer is gevaccineerd. Doordat vanaf augustus het aantal vaccinaties per week afneemt, heeft de GGD minder capaciteit en locaties nodig.

Langer open voor jongeren

GGD Hart voor Brabant heeft ervoor gekozen om alle locaties langer open te houden dan in veel andere GGD-regio’s. Dat doet de organisatie om snelheid te kunnen blijven maken en ook voor de jongere doelgroep de reisafstand beperkt te houden.

De inzet is om alle 12- tot en met 17-jarigen die dat willen op allle acht locaties zowel hun eerste als tweede prik te geven voordat het nieuwe schooljaar begint.

Vanaf 1 september worden de locaties één voor één afgebouwd. Alleen Veghel en Waalwijk blijven open.

Kleinschalig en dichtbij

Naast het vaccineren in grootschalige vaccinatielocaties zet GGD Hart voor Brabant sinds vorige week in op een wijkgerichte aanpak. Dit gebeurt met name in de wijken waar het aantal mensen dat gevaccineerd is achterblijft. Om de drempel te verlagen kunnen inwoners in hun eigen omgeving een prik halen of meer informatie krijgen over coronavaccinatie.

Therese Claassen, directeur publieke gezondheid legt uit: “We blijven flexibel inspelen op de situatie. Zo kijken we samen met de gemeenten uit onze regio waar er kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona.”