GGD begint zaterdag met vaccinatie kwetsbare kinderen

MEIERIJSTAD –GGD Hart voor Brabant begint zaterdag met coronavaccinaties ij kinderen van 5 tot en met 11 jaar met medisch verhoogd risico start morgen. GGD Hart voor Brabant werkt samen met Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven

Vanaf zaterdag kunnen ook kinderen van 5 tot en met 11 jaar met onderliggende aandoeningen een coronavaccinatie krijgen. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld ernstige astma, chronische longaandoeningen of aangeboren hartafwijkingen. Deze kinderen hebben grotere kans om door een coronabesmetting in het ziekenhuis te komen. Daarom heeft de Gezondheidsraad het advies gegeven om deze kinderen te vaccineren tegen corona.

GGD Hart voor Brabant voert deze vaccinaties uit in de coronavaccinatie-punten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven. Daarnaast kunnen ouders samen met hun kind ook terecht in een aparte ruimte in het Willem II stadion.

In alle rust vaccineren

GGD Hart voor Brabant kiest voor deze locaties zodat kinderen in alle rust kunnen worden geprikt. Op de grote vaccinatielocaties in de regio staat nu alles in het teken van de opschaling voor de boostercampagne. Speciale teams staan klaar om kinderen en hun ouders op te vangen en te begeleiden bij het prikken. Uiteraard ontvangt ieder kind na afloop een dapperheidsdiploma voor bewezen dapperheid tijdens de prik.