Gezin staat op nummer één voor diamanten echtpaar Ben en Netty

SCHIJNDEL – Ben en Netty Sanders uit Schijndel delen al zestig jaar lief en leed met elkaar. Vanwege het diamanten huwelijksjubileum kwam de burgemeester woensdagmiddag langs. Ben: “Ons geheim is geven en nemen. We zorgen ons hele leven al voor elkaar.”
Ben en Netty Sanders uit Schijndel zijn zestig jaar getrouwd.
Fotograaf: IVO Fotografie

Naast dat ‘zorgen voor elkaar’ is het diamanten koppel ook erg actief. Wekelijks zijn ze aan het kaarten. Tokken is het favoriete kaartspel. Ben sport ook nog elke week. Het echtpaar heeft twee dochters. Dat zijn Monique en Lyanne. Er zijn vier kleindochters; te weten Ilvy, Pleunie, Maaike en Lara. “Als kinderen hadden we een fijn thuis. We konden altijd terecht en ons eigen ding doen. Het gezin staat altijd op nummer één voor mijn vader en moeder”, zegt dochter Monique. 

Worstenbroodjes
Ben werkte eerst ruim zeventien jaar bij Jansen de Wit uit Schijndel. Daarna verdiende hij de kost als magazijnmedewerker bij distributiecentra. Netty werkte eerst in de gezinszorg en nadat de kinderen naar school gingen werkte ze twintig jaar in de huishouding van de famlie Van Rozendaal.

Later werkte zij ook bij Ons Thuis als verzorgster en kok. Monique: “De kinderen en kleinkinderen zijn dol op opa’s en oma’s worstenbroodjes met kerst en opa’s friet.” Het echtpaar neemt samen beslissingen en zit op één lijn. Ben: “Ons geheim is geven en nemen. We zorgen ons hele leven voor elkaar.”

Ben en Netty Sanders uit Schijndel zijn zestig jaar getrouwd.
Fotograaf: IVO Fotografie