Geweldig warm welkom voor Sinterklaas in Veghel (video)

VEGHEL – Met duizenden stonden ze zondagmiddag in Veghel te wachten op de komst van Sinterklaas. Kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s. Vanaf de haven tot aan de Markt was er geen doorkomen meer aan. Gelukkig wel voor de Sint en zijn Pieten, 150 in getal.

Maar liefst 5 boten
Vanaf 13.00 uur vermaakte Eileen Goes en een vooruitgeschoven Piet de kinderen die in grote drommen bij de haven stonden te wachten totdat de Sint zou arriveren. Met 1 boot? Met 2 boten? Nou, alle Pieten wilden kennelijk mee naar Veghel om de grootse intocht mee te maken. Daarom stoomden maar liefst 5 boten klokslag 13.30 uur de haven in.

Het grote boek
Op de steiger werd Sinterklaas welkom geheten door wethouder Jan Goijaarts en kinderburgemeester Karlijn Koenen. Karlijn had haar speech goed voorbereid en wilde van de Sint weten of het grote boek toch wel was meegekomen. En dat bleek het geval. Terwijl de Sint al handenschuddend op weg ging naar zijn paard Ozosnel stelden ook de meegekomen Pieten zich op. Waaronder 2 Pieten die glutenvrije pepernoten bij zich hadden. Bestemd voor kinderen die geen gewone pepernoten mogen eten.

High Five
Om 15.30 uur arriveerde de Sint met zijn gevolg bij het Oude Raadhuis aan de Markt. Daar wenste hij de toegestroomde kinderen een fijn Sinterklaasfeest toe en zwaaide naar hen vanaf het bordes. Om snel daarna weer naar de tent op de Markt te gaan waar de kinderen hem persoonlijk de hand konden drukken of een high five konden geven.