‘Gesprek te Pas’ in het teken van verlies

SINT-OEDENRODE – Het ‘Gesprek te Pas’ van deze maand staat in het teken van verlies. In het Damiaancentrum in Sint-Oedenrode komen mensen bijeen om over dit thema in gesprek te gaan. Dit alles tijdens een wandeling rondom het voormalige klooster.

Iedereen verliest wel eens wat: portemonnee of mobieltje; bij verhuizing verlies je buren; bij pensionering verlies je (contact met) collega’s. Ouder worden betekent verlies van kracht en souplesse. Bij de bijeenkomst van Gesprek te Pas kunnen mensen hierover in gesprek gaan. Kun jij tegen je verlies? Wat zijn jouw ervaringen ermee? Hoe ga/ging je daarmee om? Tegenover verlies staat winst. Welke winst? Weegt dat tegen elkaar op? Al deze vragen komen aan bod.

De opzet van het Gesprek te Pas is elke derde zondag van de maand hetzelfde. Na ontvangst met koffie/thee en een inleiding op het thema door een van de werkgroepleden maken de deelnemers in kleine groepjes een wandeling in de bossen en tuinen of in de buurt van het centrum. Mensen die geïnteresseerd zijn in Gesprek te Pas zijn welkom op zondag 19 mei, om 10:00 uur in het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46, 5491 TB in Sint-Oedenrode.