Geslaagde NK Solexrace: de 150 mijl van Schijndel (video)

Nederlands Kampioenschap Solexrace in Schijndel

SCHIJNDEL - Voor het eerst in de geschiedenis werd het Nederlands Kampioenschap Solexrace in Nederland verreden. De wielerbaan aan de Leemputtenweg was zaterdag het decor voor de 150 mijl van Schijndel. Wethouder Coby van der Pas loste om half een het startschot waarna 23 teams op snorrende Solexen aan hun tour begonnen.

Teams
Er deden 23 teams van vier personen mee aan deze wedstrijd. Ieder team bestaat uit drie rijders en een monteur. De wedstrijd had een Le Mans start waarbij het er meteen al fanatiek aan toe ging. In totaal werden circa 150 rondjes gereden wat neerkomt op ruim 240 kilometer. Na bijna 90 rondjes tekende de einduitslag zich al af. De wedstrijd werd enkele keren onderbroken door valpartijen maar de verwondingen vielen gelukkig mee. Team Solexservice Ad van de Heerbeek werd uiteindelijk eerste, team Prutselaers 2 tweede terwijl team Holland Drilling genoegen moest nemen met een derde plaats.

NK Solex
Het NK Solex is verdeeld over twee wedstrijden. Op zaterdag 2 juli wordt de tweede wedstrijd over twee manches gereden. Wie de meeste punten behaald over het totaal mag zich Nederlands kampioen Solexrace noemen. Er is geen geldprijs voor de winnaar maar wel de eeuwige roem.

Nog snel wat repareren...
De winnaars van de 150 mijl van Schijndel
Fotograaf: Brian Inostroza
De start van de 150 mijl van Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort