Geslaagd Solisten & Ensembleconcours Frisselstein

VEGHEL – Saxofoniste Sofie Guldenaar was zondag de grote winnaar van het Solisten & Ensembleconcours dat Muziekvereniging Frisselstein na twee jaar weer kon organiseren. Met muziekstuk Sweet Child o’Mine veroverde zij de harten van de jury en het massaal toegestroomde publiek. Sofie ontving de Pieter van Deursen wisseltrofee. Daarnaast kreeg ze uit handen van Wilco Jansen van Sligro Horeca Groothandel een cheque overhandigd die recht geeft op een te volgen Masterclass naar keuze.

Muzikanten uit de diverse orkesten die Frisselstein telt presenteerden zich op deze middag aan jury en publiek. Zowel individueel als in verschillende ensembles. Bij de solisten stal Anne Marie Koevoets de show met het muziekstuk Hommage à Z.Kodály en ging met de eerste prijs naar huis. Op de tweede plaats eindigde Daniëlle van Summeren en Stef van Uden eindigde als derde. De aanmoedigingsprijs had dit keer niet een, maar 2 winnaars, te weten Mika Banens en Nathan Szurgot.

Bij de ensembles wonnen moeder en dochter Ellen en Sofie vd Veerdonk op harp en dwarsfluit met het muziekstuk Theme and melody. De tweede prijs ging naar het klarinet- en saxduo Jara en Noah Sandman. Op de derde plaats eindigde het klarinetensemble bestaande uit Bart Rauh, Tessa Jansen, Annelies van Rooij, Mariska van Lieshout, Jinte van Haaren en Anne Marie Koevoets.

Winnares Sofie Guldenaar
Fotograaf: Harmonie Frisselstein