Genomineerden Kunst- en Cultuurprijs bekend

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad heeft zes mensen genomineerd voor de Kunst- en Cultuurprijs. Drie amateurs en drie professionals. Die prijzen worden woensdag 13 oktober uitgereikt.

In de categorie amateur/vrijwilliger zijn genomineerd Creatief Rooi, Rooi Volkoren en Willem Wouters, één van de drijvende krachten achter het filmfestival Beholders.

Bij de professionals zijn genomineerd het echtpaar Geert van de Vorstenbosch en Jolanda van Doorn (beeldend kunstenaars), Marc van Kessel (coördinator cultuureducatie Phoenix) en Rick Terwindt (stadsdichter).

De kandidaten voor de kunst- en cultuurprijs zijn door inwoners van de gemeente Meierijstad voorgedragen. Een jury heeft deze inzendingen besproken en de genomineerden gekozen. De jury bestaat uit personen uit/van het onderwijs, kunst/cultuur, bibliotheek, bedrijfsleven, provincie en de winnaars van de eerste kunst- en cultuurprijs. Op 13 oktober a.s. worden de twee winnaars bekend gemaakt.

De kunst- en cultuurprijs wordt dit jaar uitgereikt tijdens de opening van Documentairefestival Beholders op woensdag 13 oktober 2021 in de Noordkade in Veghel. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Menno Roozendaal.

Willem Wouters
Rooi Volkoren
Rick Terwindt
Marc van Kessel
Vorstenbosch en Van Doorn
Creatief Rooi