Gemeentehuis Schijndel: 'vintage jas met nieuwe voering'

SCHIJNDEL – Het bureau Architecten |en | en uit Eindhoven heeft de aanbesteding voor de verbouwing van het voormalige gemeentehuis in Schijndel gewonnen. Het wordt een “vintage jas met nieuwe voering”.

Het zogenoemde Okko Project uit Eindhoven gaat uit van het transformeren van het huidige gebouw waarbij de Bossche School-stijl gehandhaafd blijft.

Binnenin het gebouw komen 16 appartementen en aan de kant van de toekomstige doorsteek tussen de Markt en het Verlengde Kloosterpad maken zij het gebouw open en groen.

Hangende tuinen

De architecten lieten zich daarbij inspireren door het verhaal van de hangende tuinen van Babylon. Daarnaast zorgt horeca voor een extra levendig centrum van Schijndel.

Wethouder Coby van der Pas: Met deze ‘vintage jas met een nieuwe voering’ zoals de initiatiefnemers het heel treffend noemen, maken we gebruik van de kracht van het huidige gebouw. Bovendien past dit plan prima in onze gemeentelijke ambities duurzaamheid en wonen. De balkons aan de binnenkant van het gebouw, geheel begroeid met planten, dragen bij aan vergroening van het centrum. Een prachtige vondst! De transformatie van het nieuwe deel van het voormalige gemeentehuis zal, in samenhang met het verbouwde raadhuis tot bibliotheek met kunstcollectie en een pocketpark, het Schijndelse centrum nog aantrekkelijker maken dan het nu al is.”