Gemeentebestuur Turnhout buigt zich nu over feestbussen van De Sok

SCHIJNDEL - De plannen van het Schijndelse café De Sok om met bussen 'feestvierders' in het Belgische Turnhout een eigen feestje te gaan bouwen in een afgehuurde locatie en zo de Nederlandse corona-maatregelen te omzeilen, zorgen ook bij onze zuiderburen voor de nodige discussie.

Eerder deze week liet burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad al weten niet bepaald blij te zijn met deze plannen, maar er niets tegen te kunnen doen, en nu heeft ook zijn Turnshoutse collega Paul van Miert zich op de Belgische radio uitgesproken en gezegd dat hij vooral hoopt dat de feestvierende Nederlanders niet verder de stad in trekken.
Overigens zijn deze week ook in Belgi:e de regels opnieuw aangescherpt.

En volgens woordvoerster Christel Grootjaans gaat het Turnhoutse College van Schepenen (vergelijkbaar met ons College van Burgemeester en Wethouders), vanmorgen (donderdag) bekijken hoe die regels geïnterpreteerd moeten worden en wanneer ze precies ingaan.
"Daar kunnen wij vanmiddag meer over zeggen", aldus Grootjaans, die nog geen antwoord kan geven op de vraag of die nieuwe regels in België het mogelijk maken om de plannen van De Sok tegen te houden.

Braaf

Volgens Thomas de Groot van De Sok hoeft de Belgische burgemeester niet bang te zijn dat de feestgangers inderdaad de stad in trekken.
"We rijden braaf om één uur 's nachts terug en wie zich niet aan de regels houdt mag niet mee op de bus", aldus De Groot.

En ook uitbater Dries Verdick van het Turnhoutse café De Zwarte Ruiter die aan De Sok een zaal boven zijn café heeft verhuurd, ziet geen problemen.
"Alle bezoekers moeten een Covid Safe Ticket tonen, net zoals we dat doen met de Belgische gasten. Ik zie het verschil niet", zo meldt Verdick op Radio 2.

Uitverkocht

Voor komende zaterdag zijn alle toegangskaarten, er mogen 240 gasten in de zaal boven café De Zwarte Ruiter, al verkocht. Voor zondag zouden er nog wel kaarten zijn. Op zaterdag rijden er geen feestbussen van Schijndel naar Turnhout omdat de zaal die avond niet beschikbaar was.
Thomas de Groot van De Sok heeft eerder al laten weten dat hij van plan is om meerdere weekends met eigen personeel en dj's in Turnhout dit soort feesten voor Sok-klanten te willen gaan organiseren.