Gemeentebelang stelt 30 vragen over lichtmast BAS Trucks

EERDE – De fractie van Gemeentebelang Meierijstad heeft 30 vragen ingediend bij wethouder Jan Goijaarts over de omstreden lichtmast die BAS Trucks wil plaatsen langs de A50.
Zo wil de fractie weten wat de lichtsterkte/lichtopbrengst is als de zon onder is en wordt de wethouder gevraagd om een flora en fauna quickscan aan te leveren waaruit blijkt wat de negatieve gevolgen zijn van de lichtmast voor mens en dier.

 

Maar ook wil de fractie weten of er een beleid komt voor lichtzuilen, lichtpanelen, reclamezuilen, snelwegmasten etc. waar veel licht uit komt en wil de fractie inzage in alle verslagen van besprekingen van B en W en van de welstandscommissie waarin het bestemmingsplan 2017 is besproken.
De herziening van dat bestemmingsplan maakt plaatsing van de lichtmast, die eerst niet mogelijk was, wel mogelijk. En wethouder Goijaarts beriep zich daar vorige week op in de raadsvergadering en gaf aan dat de gemeente nu verplicht is om een vergunning af te geven als BAS Trucks daar om vraagt.Twee weken
“Wanneer weegt het belang van 1 ondernemer zwaarder dan de mening van 1100 burgers ? Ook al zou het plan conform het bestemmingsplan zijn toegestaan”, zo schrijft burgercommissielid Ilse Schuurman aan de gemeente Meierijstad.
De wethouder wordt verzocht om binnen 2 weken antwoord te geven op alle vragen zodat er in de volgende raadsvergadering van 6 april opnieuw over kan worden gesproken.

Voor de complete lijst van 30 vragen zie:   Complete lijst van 30 vragen