Gemeente wil meer geld om centrum Veghel op te knappen (video)

VEGHEL - De gemeente Meierijstad wil het centrum van Veghel een nieuwe impuls geven. Daarvoor heeft de gemeente subsidie aangevraagd bij het rijk om een gedeelte van het centrum op te knappen. Het centrum van Veghel zit steeds meer in de lift. Veel straten en panden zijn al opgeknapt. Daar komen er alleen maar meer bij.

Op dit moment zijn er bijvoorbeeld veel werkzaamheden in de Hoofdstraat. Eerder zijn op de plek waar vroeger de sporthal stond al een nieuw zwembad, een supermarkt en een parkeerplaats gerealiseerd. Het volgende gedeelte van het centrum wat op de agenda staat is het gebied rondom het Meijerijplein en de Wiekslag. 

“Dat is een gebied wat verouderd is”, vertelt wethouder Jan van Burgsteden. “Er is veel leegstand, dus dat moet worden teruggedrongen. We willen ook dat er meer groen in dit gebied komt”, vervolgt hij. 

Centrummanager Dirk Lammers  is het daarmee eens. “We zijn blij dat de gemeente extra subsidie heeft aangevraagd bij het rijk. Dat zou dit gebied een mooie impuls kunnen geven. Nu moeten we hopen dat we die subsidie ook krijgen natuurlijk", zegt hij.