Gemeente treedt op tegen verloederde pand Kerkstraat

SINT-OEDENRODE – De gemeente treedt op tegen het verloederde pand Kerkstaat 11 in Sint-Oedenrode. De eigenaren hebben een brief gekregen waarin staat dat er sprake is van een “welstandexces” en dat ze daar iets tegen moeten doen.

De kwestie is op de kaart gezet door de politieke partij Hart. Die partij stelde vragen over de slechte staat van het pand aan burgemeester en wethouders. Het oorspronkelijk antwoord op die vragen stelde Hart niet gerust en de partij trok opnieuw aan de bel. Inmiddels is de gemeente er net als de politieke partij van overtuigd dat het zo niet langer kan met Kerkstraat 11 in Sint-Oedenrode.

Verkrotte pand
Hart ondernam actie nadat een inwoner van Rooi al langer bij de gemeente aan de bel trekt over wat de partij het verkrotte pand noemt. Uit die contacten heeft Hart vastgesteld dat de gemeente weinig adequaat reageert op de klachten van de Rooienaar. “Daarom stroopt Hart nu de mouwen op”, aldus de partij een aantal maanden geleden.

De coronacrisis zorgde ervoor dat er niet meteen actie werd ondernomen omdat ambtenaren druk waren met andere dingen. In juni zijn medewerkers toch op pad gegaan en zij kwamen tot de conclusie dat het uit oogpunt van welstand droevig gesteld is met het pand. “Een welstandsexces” heet dat in vakjargon.

Deze week ging er brief naar de eigenaren. Ze moeten iets aan het probleem gaan doen, zo niet, dan treedt de gemeente op.

Kerkstraat 11 Sint-Oedenrode (Foto Google)