Gemeente moet lichtmast BAS Trucks langs A50 toestaan

VEGHEL/EERDE – Volgens wethouder Goijaarts kan de gemeente weinig doen tegen de plannen van BAS Trucks om een grote 40 meter hoge lichtmast te plaatsen op het eigen terrein langs de A50 in Veghel.

‘Bestemmingsplan-technisch zal een reclamemast inderdaad vergund moeten worden’, zo schrijft wethouder Goijaarts aan de politieke partij Hart die hier schriftelijke vragen over had gesteld. Met name inwoners van Eerde aan de overkant van de snelweg vrezen ernstige lichthinder. Volgens de wethouder is het aan wegbeheerder Rijkswaterstaat om te toetsen of de lichtintensiteit acceptabel is. “De overlast is gerelateerd aan de licht intensiteit, gekoppeld aan de voorgenomen oppervlakte van de LED schermen”, aldus de wethouder.

Kritiek
Volgens de wethouder is het niet waar dat de gemeente niet heeft gereageerd op klachten van inwoners. “Er is meermaals telefonisch en mail contact geweest met de belanghebbenden. Tevens hebben er onder andere op 26 januari gesprekken plaatsgevonden met de Dorpsraad Eerde”, aldus Goijaarts die ook stelt dat de initiatiefnemer contact heeft gehad met de belanghebbenden die zich hier voor gemeld hebben.

De plek waar de reclamezuil is gepland
Fotograaf: archief OM