Gemeente Meierijstad verlengt gevelsubsidie voor pandeigenaren

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad wil het winkelen in de centra aantrekkelijker maken door winkeliers te stimuleren hun gevels mooier te maken en te vergroenen. Winkeliers kunnen hiervoor subsidie krijgen. Jaarlijks zal er €75.000,- beschikbaar gesteld worden.
Enkele gevels in het centrum van Veghel
Fotograaf: Stefan Kerk


Met de regeling kunnen pandeigenaren bijvoorbeeld het oorspronkelijke, karakteristieke of historische karakter in de gevel herstellen of juist kiezen voor een eigentijds ontwerp met passende verlichting. Er kan een bijdrage worden aangevraagd van €500,- per strekkende meter van de voorgevel. Eigenaren moeten wel opletten dat ze mogelijk een vergunning moeten aanvragen voor dit soort werkzaamheden.

Toekomstbestendig
De gemeente Meierijstad streeft naar toekomstbestendige centra met weinig leegstand. Om deze leegstand tegen te gaan biedt de gemeente ook financiële bijdrages aan ondernemingen om te verhuizen naar het centrum van een van de dorpskernen. Wethouder Goijaarts vertelt waarom de regeling opnieuw wordt aangeboden: “We zien al mooie resultaten van gevelverbetering in de afgelopen jaren. Met een verlenging van de subsidieregeling geven we andere pandeigenaren ook die kans. Het maakt onze stadscentra steeds aantrekkelijker Voor meer informatie over deze regeling en het aanvraagproces, ga naar http://www.meierijstadvoorondernemers.nl/centrumgebieden