Gemeente Meierijstad koopt ‘Rabobank-gebouw’ aan Rembrandtlaan Veghel

VEGHEL - De gemeente Meierijstad gaat het voormalige bankgebouw aan de Rembrandtlaan 70 in Veghel kopen. Als de gemeenteraad met dit voornemen instemt vindt de overdracht plaats op 5 juli 2024.

De Rabobank vroeg halverwege 2023 de gemeente interesse had in de aankoop van het gebouw. Vanuit strategisch oogpunt heeft de gemeente de afweging gemaakt om op het aanbod in te gaan. De gemeente is al eigenaar van de aangrenzende gebouwen en buitenruimte aan het Stadhuisplein 2 en 4. De koop heeft ook economisch belang. Hierdoor kan Startup Meierijstad, dat al in het gebouw zit, doorgaan en zelfs uitgebreid worden, zodat startende ondernemers meer en betere ondersteuning en begeleiding kan krijgen.

De Rabobank en Geldmaat blijven de komende jaren (kantoor-)ruimte terug huren. Voor de leegstaande ruimtes wordt een onderzoek opgestart om te kijken wie deze ruimtes in de nabije toekomst kunnen opvullen. Het gebouw kan bijvoorbeeld tijdelijk gebruikt worden voor de huisvesting van de brandweer en politie, die op zoek zijn naar vervangende ruimtes. Zij zitten nu nog in de oude gebouwen aan het Stadhuisplein