Gemeente Meierijstad kapt drie bomen Hei- en Bremweg, omwonenden Woedend (video)

SCHIJNDEL – Drie eiken op de Heiweg en Bremweg zijn door de gemeente gekapt. De bomen staan voor de opvanglocatie waar 96 tijdelijke woningen komen. Omwonenden die de Stichting bescherming Rooiseheide hebben opgericht, zijn woedend.

De gemeente en de bewoners staan lijnrecht tegenover elkaar. Stichting bescherming Rooiseheide heeft opnieuw bezwaar aangetekend. Volgens Francis Dix, die het woord voert namens de stichting, heeft geen goed woord over voor de gemeente: “We hebben hier werkelijk geen woorden voor. Het is weer een knap staaltje van onrecht en bewijs dat het deze gemeente werkelijk niets interesseert wat anderen vinden. Een gemeente die de spelregels tijdens het proces verandert als die regels ze niet uitkomen. En onze rechtsbescherming volkomen ondermijnt.”

De gemeente verklaart in een schriftelijke verklaring dat het zichzelf juist wel terecht een kapvergunning heeft verleend. De woordvoerder van de gemeente zegt dat volgens de uitspraak van de voorzieningenrechter de bouw van de woningen een groter belang zou hebben dan het behoud van de drie eikenbomen.

Stichting bescherming Rooiseheide heeft opnieuw bezwaar aangetekend en denkt in het gelijk gesteld te gaan worden. Hoe dit geschil gaat aflopen, is nog de vraag.