Gemeente maakt spelregels voor grotere terrassen

MEIERIJSTAD- Vanaf 1 juni mag de horeca waarschijnlijk weer (gedeeltelijk) open. Veel horeca-ondernemers zijn nu al druk bezig met de voorbereidingen hierop. De vraag om tijdelijk terrassem te verruimen ligt voor de hand. Dat vindt de gemeente ook. Daarom heeft ze - samen met Koninklijke Horeca Nederland duidelijke spelregels opgesteld.

25 spelregels

Voor de verruiming van de terrassen gelden 25 spelregels, variërend van het verbod op statafels en partytenten tot de regel dat voetgangers een doorgang van 1,5 meter moeten hebben en fietspaden vrijgehouden worden. Deza regels gelden voorlopig tot 1 september. Horeca-ondernemers die hun terras willen verruimen moeten eerst hun plan indienen bij de gemeente. Ze moeten ook aantonen dat het plan vooraf besproken is met buren en ondernemingen in de buurt.

Compliment voor gemeente

Robert van den Brand is voorzitter van Horeca Meierijstad. Hij is blij met de manier waarop de gemeente zich opstelt. "De opstelling van de gemeente is echt super. Ze denken echt mee en zien de noodzaak om de terrassen te verruimen." Die noodzaak zit niet in meer stoelen of tafels. Verruiming van de terrassen is nodiig om net zoveel tafels en stoelen te plaatsen als normaal. Door de coronamaatregelen moeten de terrassen namelijk ruimer opgezet worden. De spelregels van de gemeente geven de horeca houvast om zich voor te bereiden op de (gedeeltelijke) heropening vanaf 1 juni. Robert en zijn collega's hebben daar veel zin in. "Ik denk dat het héél druk gaat worden."